Kortdurende hulp bij psychische klachten

 Over mij en de praktijk

 

Mijn naam is Annemarie Zandberg, ik ben 41 jaar. Ik ben getrouwd en samen met mijn man heb ik twee zoons (12 en 10 jaar). Ik houd van de natuur en van dieren. We hebben zelf twee hoogbejaarde katten. Wandelen en hardlopen doe ik regelmatig. Ik hou verder van moestuinieren en sindskort zing ik bij een vocal group,

Je vraagt je misschien af waar de naam Psychologiepraktijk Doktersbos vandaan komt. Het Doktersbos is een klein bos tussen Hellendoorn en Nijverdal. Het is voor mij een bijzondere plek. Ik ben hier in een boerderijtje aan de rand van het bos geboren en opgegroeid en heb er urenlang gespeeld als kind. Na een aantal jaren in Nijverdal te hebben gewoond, ben ik nu weer terug naar deze plek verhuisd en zie ik hier mijn eigen kinderen opgroeien. Voor nu is mijn praktijk nog gevestigd in het centrum van Nijverdal, maar in de toekomst hoop ik mijn praktijk aan huis, bij het Doktersbos, te kunnen openen.

Toen ik na de middelbare school een studiekeuze moest maken, vond ik dit ontzettend lastig. Veel beroepen en functies vond ik maar saai. Ik schreef als kind veel fantasieverhalen en als puber heb ik dagboeken vol geschreven over alles wat ik meemaakte en wat ik daarbij voelde. Ik besloot in 2001 psychologie te gaan studeren aan de Universiteit Utrecht en ging stage lopen bij de Zwolse Poort in Raalte (op het voormalig Franciscushof). Hier zag ik mensen met veelal complexe psychische en psychiatrische problemen voor diagnostisch onderzoek.  Ik kwam er hier achter dat de verhalen en klachten van de patiënten die hier soms lange tijd verbleven, mij boeiden. Na mijn afstuderen in 2006 ben ik gaan werken bij een arbeidsmedisch adviesbureau, waar ik veel psychologische onderzoeken heb gedaan. Dit heeft mij geleerd analytisch te kijken, samenhangen te zien en te begrijpen waarom sommige mensen vast lopen in hun persoonlijke leven en/of op het gebied van werk. Hier ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met behandelen. Het behandelen bleek voor mij meer voldoening te bieden dan het doen van onderzoek. Een onderzoekstraject was na 1 of 2 contacten afgesloten, een behandelcontact duurde langer en hierin kon ik ook volgen hoe het met de mensen verder ging. Dit gaf veel meer voldoening. Ik begon met het toepassen van cognitieve gedragstherapie, maar ben gaandeweg ook opleidingen gaan doen op het gebied van EMDR en ACT. In 2016 ben ik gaan werken bij een BGGZ instelling in de regio, waar ik tot 1 augustus 2023 werkzaam ben geweest.

Wat je van mij kunt verwachten als therapeut, is dat ik goed luister naar je verhaal en hierin geïnteresseerd ben. Ik wil graag horen wie je bent en wat jou bezig houdt en zal hierbij niet oordelen. Vanuit hier gaan we kijken naar nieuwe inzichten en verbanden en kijken we naar wat je zou kunnen helpen. Wat dat is, is voor iedereen verschillend en moet aansluiten bij je hulpvraag. Daarbij vind ik het belangrijk aan te sluiten bij je wensen en maak ik altijd een behandeling 'op maat'. 

Als GZ-psycholoog ben ik BIG geregistreerd onder nummer 99913846125. Ik ben lid van de Vereniging EMDR Nederland (VEN) en van de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP).

KVK-nummer: 89416457

AGB code: 94010949